Er alle født kreative?

IMG_5690

Sommeren for meg er en hyperkreativ tid..Jeg får alenetid i huset - for EN gang skyld, - og behovet for å åpne alle dører og lage hele huset om til et kreativt studio er ekstremt!!.

Jeg føler meg fri! Og kreativ!

Hva med deg? Er du kreativ om sommeren?

Men hva er egentlig definisjonen på kreativet..?

Ifølge Lehrdahl (2007): "Kreativitet er iderikdom, oppfinnsomhet - og det å lage og skape noe nytt. Det er evnen til å fantasere, forestille seg og utvikle nye ideer."

Er alle kreative? Er det medfødt? De lærde strides. Men det som er sikkert - er at noen har lettere for det enn andre. OG at det kan trenes opp og læres. 

Videre sier han at "Kreative mennesker har en særlig sans for lek, idéer og fantasi. De arbeider ofte selvstendig og fritt og er ikke like regelstyrt som mer konservative mennesker."

 

Jeg ser hos mine elever at holdningen er viktig. Er man ikke åpen for å se noe nytt - og bare leter etter bekreftelse på det man allerede vet - eller tror man vet - så ser man garantert ikke noe nytt. Det blir fastlåst og lite kreativt.

 

Det står også at vi blir mer kreative av å leke mer. Da slipper man lettere unna tanker, bekymringer og stress.

Leke! Herlig;)

En undersøkelse fra Cambridge University i USA har forsket på når og hvor amerikanske ledere fikk de beste ideene. Her er topp 3 resultat:

  1. I dusjen
  2. I bilen
  3. I 2.ferieuke (!)

Altså i situasjoner med lite krav, forventninger og krav. 

Jeg lærer bort mange teknikker og tips i mine kurs..Men det er kun verktøy. Det viktigste jeg lærer bort - er mindset og kreative prosesser.  Det å gi elevene mestringsfølelse og selvtillit til å forstå at de har alt i seg. Det å klare å stole på at gjennom lek, utforsking og det å ha det gøy- så når man inn til et helt annet sted i seg selv. 

 

Uten fokus på resultat, krav og forventning så kommer du enklere i krativ flyt. Hodet tømmes enklere, sinnet roes ned, og ideene kommer lettere til overflaten. Og du SER faktisk helt nye ting.

 

Så hva med å bruke sommeren til ¨trene din kreativitet ved å leke deg til resultat - med morsomme teknikker og nye fargekombinasjoner man blir glad av? Det gir energi! 

OK, noen må trene mer enn andre for å få det til. Men under alt tankekaoset - langt der inne - finner du ditt kreative geni. Og du får til alt du vil. Du må bare aldri gi opp.

Jeg tror på at du blir den du VIL, ikke den du ER. 

Fikk du videoen der du leker deg til resultat? Den ligger  <her.>

 

 Del gjerne med en som du tror trenger å leke mer !

 

Klem fra 

signatur.png

 PS! I maleriet over har jeg utforsket helt nye farger og teknikker - og kost meg skikkelig. Prøv gjerne farger du ikke har prøvd før! Skriv gjerne i kommentarfeltet om når du på ditt mest kreative!2 kommentarer

Ingvild Øyehaug Vik
 

Takk for herlig og inspirerende lesning, Kristin! Er i 1. Ferieuke på Korsika og nyter en rolig morgen mens resten av huset sover. Så da får vi se om kreativiteten melder seg 😘

Les mer...
Les mindre
  Avbryt
Ann Frödeberg
 

Visst blir vi dem vi är genom att lyssna inåt, allt finns där! Genom måleriet har jag förstått att just det är ett viktigt behov hos mig, använder det när jag är pigg och glad...eller för att bli det! Vi är alla kreativa! Ledig tid, framförallt sommartid, är extra lekfull även för mig! Jag behöver inte vara någon särskild stans, bara i och med mig själv 💞

Les mer...
Les mindre
  Avbryt

Legg igjen en kommentar